30 Eylül 2012 Pazar

üzüm üzüm iki gözüm!

aylar süren araştırmalarım sonucunda artık başlamalıyım dedim kendime, bir de beraber çalıştığımız arkadaşım gamze  " çok güzel şarap yapan " bir arkadaşıyla tanıştıracak beni.
üzüm almam lazım dedim gamze'ye (sanki diğer gerekli herhangi bir şeyi almış hazırlamışım gibi) " burak'a mesaj atayım" dedi. Dedi ama 2 hafta geçti ses yok.Tekrar söyledim üzüm üzüm iki gözüm! Aaa ben unuttum! dedi. Neyse telefon numarasını aldım burak' ın.; şok şokk şokk: (yok çok ilgilendi sağ olsun! belli ki tüm kendi şarabını yapan arkadaşlar gibi iyi niyetli, kalender bir arkadaş) geçen hafta almışlar üzümü...
Kendi şarabını yapacaklara ilk öğüdüm: gamze iyi kız, iyi arkadaş ama şarap yapacaksınız güvenmeyin, inisiyatifi ona bırakmayın, burak'ın telefonunu bir an önce edinin :)).
Üzüm alımı için seneye tekrar görüşeceğiz üzüm alırken bana da alacaklar     ( tekirdağ'dan).

Başlangıç!

Neden olduğunu bilmediğim ve hiçbir şekilde anlamlandıramadığım halde yıllardır " evde  şarap yapmak " istiyorum. İlerde daha iyi tanıyacağınız üzere " bu kadar üşengeç " ,  ve hatta   " bradikinetik",      hayatını          " enerjinin sakınımı yasasına " uygun bir şekilde sürdüren bir insan olduğum için ben de olacakları en az sizin kadar merak ediyorum.
 Haydi hayırlısı....